A legjobb oldalas, amit valaha ettél

Valahányszor elkészítettem ezt az oldalast és bárki, aki kóstolta, azonnal elkérte a receptjét 🙂 Hát most lássuk a titkot: a KÓLA!

Íme a recept:

Hozzávalók

A húshoz

  • 1.5 kg sertésoldalas
  • 0.5 l kóla
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint

A szószhoz

  • 6 ek barna cukor
  • 6 ek ketchup
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek worcestershire-szósz
  • 1 ek paprikakrém
  • 1 ek chiliszósz
Elkészítés

A húshoz

  1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben.
  2. Felöntjük a kólával és a vízzel. A lényeg, hogy a folyadék ellepje a húst. A tepsi tetejét fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 1,5-2 óra alatt majdnem készre pároljuk a húst. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, és szétessen!)
  3. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük. A visszamaradt főzőlevet kiönthetjük, nincsen már rá szükségünk.
  4. A hús sütése alatt elkészítjük a szószt: a hozzávalókat (barnacukor, ketchup, szójaszósz, Worcestershire szósz, Piros Arany, chiliszósz) egy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Majd alacsonyabb hőfokon, még néhány percig főzzük.
  5. Ezután a lecsepegtetett oldalast alaposan a szószba mártogatjuk, majd szép sorban feltesszük őket a grillre. Ha van időnk, sütés előtt hagyjuk még állni egy órát, hogy az ízek átjárják a húst. 120-150 fokon körülbelül 30 perc alatt készre grillezzük. A grillezés közben forgatjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.

Coleslaw (amerikai) káposztasalátával verhetetlen páros 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.