Hogyan válasszunk gázgrillt? Mivel jobb egy 2x-3x többe kerülő grill a másiknál?

Sokszor teszik fel nekünk a kérdést, mivel jobb az általunk forgalmazott márka a másiknál, illetve jobb-e az általunk forgalmazott grillnél egy 2x-3x drágább grill, tud-e annyival többet, mint amennyivel drágább?

Nos, ha a kérdést racionális alapon közelítjük meg, akkor az alábbiakat lehet elmondani:

A gázgrill nem egy űrtechnika, nem attól lesz jobb/rosszabb egy grill, hogy hány tekerő gomb/ajtó van rajta. Vásárlás során az alábbiak mérlegelendők:

  1. A gyártó múltja: nem mindegy, hogy egy tegnap alapított gyártó termékét vásárolod meg, vagy az adott cég rendelkezik némi múlttal. Amennyiben egy tradícióval rendelkező gyártót választasz vélhetően a vásárlói visszajelzések alapján, egyrészt folyamatosan fejlesztenek és egyre jobb technológiát alkalmaznak (innováció), másrészt a silány minőségű gyártókat a piac/vásárló nem tűri meg és kiveti magából.
  2. Anyagminőség: erre általában a grill súlyából következtethetsz, nem mindegy, hogy egy 20 kilós Tescos grillt veszel, amit a Szentlélek tart egyben, vagy egy komolyabbat, ami 50-60 kg-ot nyom. Ez döntően befolyásolja a grill élettartamát.
  3. Gyári kiegészítők elérhetősége: ne okozzon problémát és ne kelljen vadászni pl. egy méretpontos grill vaslapra, ami befér a rács helyére, vagy egy méretpontos takaró ponyvára.
  4. Garancia/alkatrész elérhetőség: ha netán elromlik valami a grilleden, akkor elérhető-e hozzá alkatrész utánpótlás és ha igen, akkor tudsz-e, csak pl. 1 csavart venni, vagy egy csavar pótlása érdekében meg kell venned a fél grillt újra, mert nem lehet külön beszerezni azt. Ahogy fentebb írtam fontos szempont, hogy legyen múltja a gyártónak, ne egy tegnap alapított kínai garázscég legyen, ami holnapután megszűnik. Ez döntően befolyásolja a garanciát és az alkatrész utánpótlást.
  5. Életérzés: egy bizonyos árszint felett életérzést vásárolsz, ez mindenkinél más-más súllyal esik latba a döntés során.

A Char-Broil grillek esetében az alábbi válaszokat lehet adni a fenti felvetésekre:

  1. A Char-Broil márkát 1948-ban alapították (forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Char-Broil), ebből a márkából adtak el a valaha legtöbbet az USA-ban. Folyamatos a termékinnováció, a Char-Broil márkához köthető számos újítás, többek között a TRU Infrared technológia bevezetése, vagy a Gas2Coal rendszer.
  2. A gyártó első helyen a minőséget tartja a legfontosabbnak a termékei kapcsán. Az USA hagyományosan a grill és a BBQ hazája, és az amerikai vásárlók hagyományosan kritikusak a termékekkel szemben, ergo a gyártók nem engedhetik meg maguknak a silány minőséget. A vásárlók százezrei használják elégedetten a Char-Broil termékeit szerte a világon.
  3. A Char-Broil a termékeihez megannyi kiegészítőt rendszeresített és forgalmaz a vásárlók maximális megelégedésére.
  4. A termékekre a gyártó 24 hónap teljes körű garanciát vállal. Bármelyik részegység, ha meghibásodna az egyedileg pótolható, legyen szó akár 1 db csavarról, vagy egy tekerő gombról!
  5. A Char-Broil által képviselt ár/érték arány az egyik legjobb a piacon, ezzel téve elérhetővé a minőségi grill élményt széles körben, a legkülönbözőbb vásárlói rétegek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.