MIBEN MÁS EGY PELLET GRILL, MINT EGY GÁZGRILL?

Ebben a rövid bejegyzésben a pellet grillek és a gázgrillek közötti lényegi különbséget vesszük górcső alá 🙂

Mind a gázgrillek, mind a pelletgrillek nagyfokú kényelmet biztosítanak a fogyasztók számára. Van azonban néhány különbség a két típusú grill között.

Gázgrillek nagyszerűek a közepes és a magas hőmérsékleten történő sütéshez, főzéshez. A gyenge hőszigetelés okán, illetve mivel a gázszemcsék általában nem működnek jól alacsony hőmérsékleten és a gázgrillek megfelelő szellőzést igényelnek, ezért nem alkalmasak füstölésre.

A pellet grillen való főzés több ízélményt kínál a fa pellet aromájából fakadóan, míg a gáz semleges marad égés közben, nem kölcsönöz plusz ízt az ételeknek. A fa pelleteket számos természetes ízben gyártják, így segítenek plusz aromát, ízt adni a készülő ételeknek.

Továbbá, a pellet grillek széles hőmérsékleti tartományban működtethetők, így azok alkalmasak grillezésre, BBQ-ra, aszalásra, pörkölésre, nyársalásra, sütésre, párolásra és füstölésre is. Ezért is hívják gyakran a pellet grillt “8in1” grillnek.

Amiben viszont a gázüzemű és a pellet grillek nagyon hasonlítanak az a hőfokszabályzás, hisz ez mind a két grill esetén ugyanúgy gombbal történik és nagyon pontosan tartják a kívánt hőmérsékletet.

A Z Grills sláger grilljei hamarosan elérhetőek a kínálatunkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.