Sok megkeresést kapunk azzal kapcsolatosan, hogy valójában mire a való a Hybrid grill? Ha tömören és velősen szeretném ezt megfogalmazni, akkor az alábbit mondanám: ha akarom gáz grillként, ha akarom faszenes grillként üzemeltethetem ugyan azt a sütőt! Így nem kell 2 sütőt tartanunk otthon.
Kritikaként szokták megfogalmazni a „szakértők”, hogy ezek a grillek semmire sem jók, olyanok, mint a 4 évszakos autó abroncsok. Se nyáron, se télen nem látják el tökéletesen a funkciójukat. Ezzel vitatkoznék! Az érveim a következők:
- a grill alapjában véve egy teljes értékű gázgrill, ami elláttak egy szén tálcával – tehát gázgrillként használva nem kell semmilyen kompromisszumot kötni;
- a széntálcát a gázrózsákon elhelyezve, majd faszénnel feltöltve, pedig teljes értékű faszenes grillként használható;
- még a faszén begyújtásával sem kell „szöszölni”, a gázrózsák néhány perces beindításával azok felizzítják a faszént, így perceken belül üzemre kész a faszenes grillünk!
Íme egy szemléltető videó a működésről (katt a linkre):